loader

COVID-19 maatregelen

COVID-19: kleine groepen

Er gelden momenteel een aantal coronamaatregelen in verband met het hoge aantal besmettingen van het coronavirus. Wegens de aangepaste openingstijden zijn al onze avondlessen online. Om besmettingen bij het fysieke onderwijs te voorkomen blijven we werken met kleine groepen en houden we de basisregels in stand: afstand houden, thuis blijven bij klachten, handen wassen, goed en vaak schoonmaken en na elke les ontsmetten van de tafels. Zo zorgen wij voor de veiligheid van onze cursisten en docenten.
Veiligheid van cursisten en docenten staat voorop

Hoe gaat Lest Best om met de Corona-situatie?

Lest Best is een particulier taalinstituut met eigen locaties die niet openbaar toegankelijk zijn. Alleen diegene die staan ingeschreven voor een cursus of een afspraak hebben worden toegelaten in de locaties. We houden ons aan de coronamaatregelen die gelden voor dit type organisatie. Dit betekent dat er op dit moment een paar beperkende maatregelen van kracht zijn. Alle lessen na 18.00 uur worden online gegeven en we dragen mondkapjes en houden afstand van elkaar bij het fysieke onderwijs. We houden bij het fysieke onderwijs goed rekening met het corona-virus en de blijvende dreiging van besmettingen. Het Protocol verantwoord naar een opleiding/examen blijft daarbij van kracht. Op deze pagina kun je lezen welke regels en maatregelen er bij Lest Best gelden.

coronaprotocol

RIVM-richtlijnen

Alle RIVM-richtlijnen worden opgevolgd. Lest Best volgt hierbij de richtlijnen op die gelden voor private onderwijsinstellingen.

Kleine groepen

We houden overal zoveel mogelijk afstand van elkaar. We werken met kleine groepjes. Daar waar afstand houden moeilijk is, bijvoorbeeld tijdens het lopen door de gangen, is het dragen van een mondkapje verplicht.

Online cursus

Al onze cursussen kun je ook online volgen. Dit is een goede keuze als de reisafstand te ver is of de reiskosten te hoog zijn. Ook wordt hierdoor het aantal cursisten op locatie beperkt. Als online onderwijs voor jou mogelijk is, kun je hiervoor kiezen.

Hygiëne

Hygiëne is van groot belang: vaak en goed handen wassen, geen handen schudden, niet aan je gezicht zitten en thuis blijven bij klachten. Neem contact op met je huisarts als je klachten hebt.

Schoonmaken

De lesruimten en toiletten worden vaak schoongemaakt. In alle lokalen zijn desinfecterende handgel, zeep, papieren handdoekjes en desinfecterende sprays aanwezig.

Communicatie

Om alle regels en maatregelen duidelijk te maken worden alle cursisten geïnformeerd over de geldende corona maatregelen. Ook zullen medewerkers en docenten de regels met cursisten bespreken.

Het Protocol verantwoord naar een opleiding/examen

Concrete maatregelen

Lest Best hanteert het Protocol verantwoord naar een opleiding/examen. We raden je aan om dit protocol goed door te nemen. Dan ben je volledig op de hoogte van de maatregelen en de voorschriften voor fysiek, klassikaal onderwijs.

nl_NLDutch