loader

COVID-19: kleine groepen

Er gelden momenteel geen beperkende maatregelen meer in verband met het coronavirus. Om besmettingen te voorkomen blijven we wel werken met kleine groepen en houden we de basisregels in stand: thuis blijven bij klachten, handen wassen, goed en vaak schoonmaken en na elke les ontsmetten van de tafels. Zo zorgen wij voor de veiligheid van onze cursisten en docenten.
Benieuwd naar wat Lest Best nog meer doet om jouw veiligheid te beschermen? Lees onze COVID-19 pagina.
De inschrijvingen voor de taalcursussen in november en december zijn al geopend. Wacht niet te lang met aanmelden, het aantal beschikbare cursusplaatsen is beperkt. Je kunt je aanmelden voor een intakegesprek via de pagina Aanmelden .

Startdatum

Intensief: 6 december
Semi-intensief: 16 november
Avond: 15 november
Online: 16 november

Klassikale cursus

Deze cursus kun je bij ons klassikaal volgen in Utrecht en Rotterdam (in Rotterdam alleen intensief). Je krijgt les in kleine groepen met vaste docenten.

Online cursus

Deze cursus kun je ook online volgen (Semi-intensief). Je krijgt dan 2 keer per week les in het online klaslokaal. Ook in de online cursus werken we met kleine groepen.

Cursuskosten

CursusCursusprijs5% korting 2e cursus10% korting 3e cursus15% korting 4e cursus
Intensief€790€750€710€670
Semi-intensief€790€750€710€670
Avond€790€750€710€670
Online€790€750€710€670
Deze kosten zijn exclusief het cursusmateriaal en de boeken (verschillend per cursus, ook voor online cursussen).

Er is een korting van 5% van toepassing op iedere vervolgcursus. De korting kan oplopen tot 15% per cursus (zie het schema hierboven). De korting vervalt wanneer je tijdelijk stopt met leren bij Lest Best.

Kies uit intensief, semi-intensief, avond of online!

Welke cursus kies jij?

Bij je aanmelding kun je een keuze maken voor een cursus en of je de cursus klassikaal of online wilt volgen. Tijdens het intakegesprek toetsen wij je taalniveau en bespreken we alles nog eens. Je kunt dan gewoon nog voor een andere cursus kiezen.

Semi-Intensief

9

weken

 • Startdatum: 16 november
 • Lesdagen: dinsdag en donderdag
 • Lestijden offline:
  Ochtend: 09:30-11:30
  Middag: 12:30-14:30
 • Lestijden online:
  Middag: 15:00-17:00
 • Huiswerk: 6 uur per week
 • Duur: 9 weken

Avond

9

weken

 • Startdatum: 15 november
 • Lesdagen: maandag en donderdag
 • Lestijden offline:
  18:15-20:15
 • Lestijden online:
  18:15-20:15
 • Huiswerk: 4 uur per week
 • Duur: 9 weken

Wat leer je in de B1.1 en B1.2 cursus Nederlands?

Cursusinformatie: Nederlands B1.1 en B1.2

Het doel van de B1.1 en B1.2 cursussen is om je taalvaardigheid te ontwikkelen om het B1-niveau te bereiken. Elke module duurt 6-9 weken. Je leert meevoelen en geruststellen, een versterkte reactie geven, mening vragen en geven, het wel of niet met iemand eens zijn, contact leggen,
iets niet willen of kunnen zeggen, klagen, iets ruilen, overleggen over iets, dingen en personen kunnen beschrijven en praten over kunst. Je oefent met de grammatica: werkwoorden met ‘te’, en ‘om … te’, scheidbare werkwoorden, ‘er’, relatieve zinnen en passief.

We werken tijdens de B1.1 en B1.2 cursus met het volgende studiemateriaal: het boek Nederlands in Actie, hoofdstuk 3-5 en hoofdstuk 6-8 (inclusief e-learning), Studiewijzer B1.1, Studiewijzer B1.2, oefeningen met scheidbare werkwoorden en werkwoorden met een prepositie en het YouTube-kanaal Lest Best voor grammaticavideo’s.

Tijdens deze cursus maak je verschillende toetsen en opdrachten: grammatica, spreken, uitspraak en intonatie en vocabulaire. Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat met je resultaten. We kijken ook naar je motivatie en inspanning tijdens de cursus. Als deze voldoende zijn, kun je doorgaan met de vervolgcursus: Nederlands B2.1.

 • Intensieve taalcursus
 • Persoonlijke begeleiding
 • Eindgesprek met persoonlijk studieadvies
 • Certificaat met behaalde studieresultaten

Download inkijkexemplaar van de B1.1 studiewijzer

Download inkijkexemplaar van de B1.2 studiewijzer

nl_NLDutch