loader

COVID-19: kleine groepen

Er gelden momenteel geen beperkende maatregelen meer in verband met het coronavirus. Om besmettingen te voorkomen blijven we wel werken met kleine groepen en houden we de basisregels in stand: thuis blijven bij klachten, handen wassen, goed en vaak schoonmaken en na elke les ontsmetten van de tafels. Zo zorgen wij voor de veiligheid van onze cursisten en docenten.
Benieuwd naar wat Lest Best nog meer doet om jouw veiligheid te beschermen? Lees onze COVID-19 pagina.
De inschrijvingen voor de taalcursussen in februari en maart zijn al geopend. Wacht niet te lang met aanmelden, het aantal beschikbare cursusplaatsen is beperkt. Je kunt je aanmelden voor een intakegesprek via de pagina Aanmelden .

Startdatum

Intensief: 7 februari
Semi-intensief: 8 februari
Avond: 7 februari
Online: 8 februari

Klassikale cursus

Deze cursus kun je bij ons klassikaal volgen in Utrecht en Rotterdam (in Rotterdam alleen semi-intensief). Je krijgt les in kleine groepen met vaste docenten.

Online cursus

Deze cursus kun je ook online volgen (Semi-intensief). Je krijgt dan 2 keer per week les in het online klaslokaal. Ook in de online cursus werken we met kleine groepen.

Cursuskosten

CursusCursusprijs5% korting 2e cursus10% korting 3e cursus15% korting 4e cursus
Intensief€850€805€760€715
Semi-intensief€850€805€760€715
Avond€850€805€760€715
Online€850€805€760€715
Deze kosten zijn exclusief de kosten voor het studiemateriaal (verschillend per cursus, ook voor online cursussen).

Er is een korting van 5% van toepassing op iedere vervolgcursus. De korting kan oplopen tot 15% per cursus (zie het schema hierboven). De korting vervalt wanneer je tijdelijk stopt met leren bij Lest Best.

Kies uit intensief, semi-intensief, avond of online!

Welke cursus kies jij?

Bij je aanmelding kun je een keuze maken voor een cursus en of je de cursus klassikaal of online wilt volgen. Tijdens het intakegesprek toetsen wij je taalniveau en bespreken we alles nog eens. Je kunt dan gewoon nog voor een andere cursus kiezen.

Semi-Intensief

9

weken

 • Startdatum: 8 februari
 • Lesdagen: dinsdag en donderdag
 • Lestijden offline:
  Ochtend: 09:30-11:30
  Middag: 12:30-14:30
 • Lestijden online:
  Middag: 15:00-17:00
 • Huiswerk: 6 uur per week
 • Duur: 9 weken

Avond

9

weken

 • Startdatum: 7 februari
 • Lesdagen: maandag en donderdag
 • Lestijden offline:
  18:15-20:15
 • Lestijden online:
  18:15-20:15
 • Huiswerk: 4 uur per week
 • Duur: 9 weken

Wat leer je in de B2 cursus Nederlands?

Cursusinformatie: Nederlands B2.1 en B2.2

In de B2.1 en de B2.2 cursus ontwikkel je je Nederlands tot op B2-niveau. Elke module duurt 6-9 weken. Er wordt in deze cursus geen nieuwe grammatica aangeboden. Wel wordt grammatica die eerder is aangeboden, herhaald en verder uitgediept. De meeste aandacht gaat naar het verbeteren van je lees-en luistervaardigheid en het vergroten van je woordenschat.

Je leert een presentatie geven, vergelijken, beargumenteren, complimenteren, iets kunnen navertellen, kletspraatje maken, je mening geven, wens uitdrukken, ervaringen uitwisselen en discussiëren, beschrijven (ook van grafieken en tabellen) en advies geven en vragen.

We werken tijdens deze cursus met het volgende studiemateriaal: het boek Nederlands op Niveau hoofdstuk 1-3 en hoofdstuk 4-6 (inclusief e-learning), oefeningen samengestelde werkwoorden en werkwoorden met een vaste prepositie, Quizlet, hett YouTube kanaal Lest Best, Studiewijzer B2.1, Studiewijzer B2.2, voorbeeldexamen lezen, spreken en luisteren en zelfstudie lezen en luisteren

Tijdens deze cursus maak je verschillende toetsen en opdrachten: grammatica, spreken, uitspraak en intonatie en vocabulaire. Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat met je resultaten. We kijken ook naar je motivatie en inspanning tijdens de cursus. Als deze voldoende zijn, kun je doorgaan met de vervolgcursus: Examentraining Staatsexamen programma II.

 • Intensieve taalcursus
 • Persoonlijke begeleiding
 • Eindgesprek met persoonlijk studieadvies
 • Certificaat met behaalde studieresultaten

Download inkijkexemplaar van de B2.1 studiewijzer

Download inkijkexemplaar van de B2.2 studiewijzer

nl_NLDutch