loader

Betaal tot € 1.000 euro voor je cursus met het STAP budget

Volg een cursus Nederlands met het STAP budget

Weet je alles al over het STAP budget en wil je jezelf direct aanmelden voor een cursus met het STAP budget? Klik dan hier.

Aanmelden en intake

Start door jezelf aan te melden voor een cursus met het STAP budget. Na je aanmelding wordt je uitgenodigd voor een intake waarin alle wensen en mogelijkheden worden besproken. Ook maak je dan een niveautest om te bepalen op welk niveau je kunt starten.

STAP budget aanvragen bij UWV

Na het intakegesprek ontvang je een aanmeldbewijs van Lest Best. Dit aanmeldbewijs moet je bij UWV uploaden. Daarna kun je bij UWV je aanvraag voor het STAP budget indienen. Let op: er zijn vaste aanvraagmomenten. Het beschikbare budget is beperkt, dus zorg dat je er op tijd bij bent, anders zul je moeten wachten tot het volgende aanvraagmoment.

Start met de cursus

Is je aanvraag voor het STAP budget goedgekeurd? Dan kun je starten met je cursus! Er zit minimaal 4 weken tussen de aanvraag van het budget en de start van de cursus. De cursus moet minimaal 3 maanden na de aanvraag gestart zijn. De kosten worden volledig betaald uit het STAP budget, met een maximum van € 1.000.

Maak ook gebruik van € 1.000 scholingsbudget voor een cursus Nederlands

Nederlands leren met het STAP budget

Kom jij in aanmerking voor het STAP budget? Dan kun je daar bij Lest Best gebruik van maken. Om in aanmerking te komen voor het STAP budget moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Dit is je eerste aanvraag voor het STAP budget dit jaar
  • Je bent ouder dan 18
  • Je ontvangt geen AOW uitkering
  • Je bent volksverzekerd. Dat ben je als je de afgelopen 24 maanden minimaal 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering had.

Voldoe jij aan alle voorwaarden? Meld je dan snel aan voor een intake. Na de intake ontvang je van ons een aanmeldbewijs. Dit aanmeldbewijs heb je nodig om je aanvraag voor het STAP budget bij UWV in te dienen. Klik hier om naar de website van UWV te gaan.

Er zijn vaste aanvraagmomenten voor het STAP budget. Dit jaar kun je op de volgende momenten een aanvraag starten:

2 mei 2022 t/m 30 juni 2022
1 juli 2022 t/m 31 augustus 2022
1 september 2022 t/m 31 oktober 2022
1 november 2022 t/m 31 december 2022

Zorg ervoor dat je al een aanmeldbewijs hebt op het moment dat de aanvraagperiode start. Wacht dus niet te lang met aanmelden en met het intakegesprek. Alleen met een aanmeldbewijs kun je het STAP budget aanvragen. Het STAP budget is erg populair waardoor er maar weinig tijd is om het budget aan te vragen, want op is op! Is het budget op? Dan moet je wachten tot het volgende aanvraagmoment.

nl_NLDutch