loader

Betaal tot € 1.000 euro voor je cursus met het STAP budget

Volg een cursus Nederlands met het STAP budget

Weet je alles al over het STAP budget en wil je jezelf direct aanmelden voor een cursus met het STAP budget? Klik dan hier.

Aanmelden

Start door jezelf aan te melden voor een cursus met het STAP budget. Na je aanmelding ontvang je een vragenformulier. Nadat je het formulier hebt ingevuld ontvang je het STAP aanmeldbewijs. Later maak je een niveautest om te bepalen op welk niveau je kunt starten.

STAP budget aanvragen bij UWV

Met het aanmeldbewijs van Lest Best kun je een aanvraag doen voor het STAP budget. Dit aanmeldbewijs moet je bij UWV uploaden tijdens de aanvraagprocedure. Let op: er zijn vaste aanvraagmomenten. Het beschikbare budget is beperkt, dus zorg dat je er op tijd bij bent, anders zal je moeten wachten tot het volgende aanvraagmoment.

Start met de cursus

Is je aanvraag voor het STAP budget goedgekeurd? Dan wordt je uitgenodigd voor een intakegesprek. Als alles klopt kan je daarna starten met de cursus! Er zit minimaal 4 weken tussen de aanvraag van het budget en de start van de cursus. De cursus moet minimaal 3 maanden na de aanvraag gestart zijn. De kosten kunnen tot € 1.000 betaald worden met het STAP budget.

Maak ook gebruik van € 1.000 scholingsbudget voor een cursus Nederlands

Nederlands leren met het STAP budget

Kom jij in aanmerking voor het STAP budget? Dan kun je daar bij Lest Best gebruik van maken. Om in aanmerking te komen voor het STAP budget moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je hebt geen recht op een DUO lening
  • Dit is je eerste aanvraag voor het STAP budget dit jaar
  • Je bent ouder dan 18
  • Je ontvangt geen AOW uitkering
  • Je bent volksverzekerd. Dat ben je als je de afgelopen 24 maanden minimaal 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering had.

Voldoe jij aan alle voorwaarden? Meld je dan snel aan voor een intake. Na de intake ontvang je van ons een aanmeldbewijs. Dit aanmeldbewijs heb je nodig om je aanvraag voor het STAP budget bij UWV in te dienen. Klik hier om naar de website van UWV te gaan.

Welke cursus
Je kunt het Stap budget gebruiken voor cursussen die minimaal tot het niveau B1 opleiden. Je kunt het budget dus helaas niet gebruiken voor de A1 en de A2 cursus. Vanaf niveau A2-B1 kun je wel het Stap budget gebruiken.

Wel of geen recht op een DUO lening
Ben je inburgeringsplichtig? Dan heb je bijna altijd recht op een lening bij DUO. Met de DUO lening kun je de kosten voor de cursus Nederlands betalen. Het is dan niet toegestaan om het Stap budget te gebruiken voor een cursus Nederlands. Als je geen recht hebt op een DUO lening, bijvoorbeeld omdat je inkomen te hoog is, dan kun je wel gebruik maken van het Stap budget. Je kunt altijd een aanvraag voor een DUO lening doen. Je ontvangt dan per post bericht over het wel of niet toekennen van de DUO lening. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.

Stap budget aanvragen
Er zijn vaste aanvraagmomenten voor het STAP budget. Dit jaar kun je op de volgende momenten een aanvraag starten:

Aanvraagtijdvak Eerste startdatum*Uiterlijke startdatum
1 mei / 2 juli29 mei30 september 2023
3 juli / 3 september31 juli30 november 2023
4 september / 31 oktober2 oktober31 januari 2024
1 november/ 31 december29 november31 maart 2024

Zorg ervoor dat je al een aanmeldbewijs hebt op het moment dat de aanvraagperiode start. Wacht dus niet te lang met aanmelden en met het intakegesprek. Alleen met een aanmeldbewijs kun je het STAP budget aanvragen. Het STAP budget is erg populair waardoor er maar weinig tijd is om het budget aan te vragen, want op is op! Is het budget op? Dan moet je wachten tot het volgende aanvraagmoment.

nl_NLDutch