loader

Lest Best team

Het docententeam van Lest Best bestaat uit zestien ervaren en professionele docenten die allemaal gespecialiseerd zijn in Nederlands als tweede taal. Onze office manager is Liesbeth Ritfeld. Zij is verantwoordelijk voor de communicatie, organisatie en administratie van Lest Best. Rachèl van de Kant regelt alles op het gebied van aanmeldingen, intakes en cursusevaluaties. De algehele leiding van Lest Best is in handen van Mike van Silfhout.

//lestbest.nl/wp-content/uploads/2022/02/Hans-Fledderus.jpg
Hans Fledderus

Ik ben als NT2-docent begonnen vanuit een behoefte om te communiceren met mensen. Vóór ik als docent aan de slag ging, werkte ik in de media, voornamelijk als radiomaker. Dat gaat ook over communiceren. Het is eigenlijk het leukste wat er is: contact maken met mensen. Of het nu via spraak is of via schrift. Ik vind het ontzettend mooi om mijn medemens een zetje in de goede richting te geven. Om ze de benodigde instrumenten te bieden waardoor ze niet alleen in Nederland wonen, maar ook echt deel uitmaken van onze samenleving.

//lestbest.nl/wp-content/uploads/2022/02/Fieke-Boschman.jpg
Fieke Boschman

Onze cursisten leren een taal die nieuw voor ze is. Ze werken daarmee aan hun toekomst in Nederland. Ik vind het mooi om dat proces mee te maken. Het geeft mij veel voldoening het te begeleiden. Plezier bij het leren vind ik belangrijk. Mijn enthousiasme voor het Nederlands zet ik in mijn lessen daarom graag in.

//lestbest.nl/wp-content/uploads/2022/02/Ludmilla-Oduber.jpg
Ludmilla Oduber

Als NT2-docent combineer ik mijn interesse in taal met het plezier in lesgeven. Het is heel inspirerend om anderstaligen uit verschillende landen en culturen te begeleiden in het leren van de Nederlandse taal. Ik vind het geweldig om te zien hoe ze van elkaar leren en in korte tijd hun taalvaardigheden verbeteren. Door het creëren van een veilige leeromgeving, hoop ik cursisten te motiveren om op hun eigen manier en met veel plezier Nederlands te leren.

Alexandra Andersson 2
Alexandra Andersson

Opgroeiend met het Deens en Nederlands, ben ik van jongs af aan al geïnteresseerd in het vergelijken van talen. Ik ben dan ook Taalwetenschap gaan studeren en heb vervolgens de opleiding tot NT2-docent gedaan. Van mijn passie heb ik dus uiteindelijk mijn baan gemaakt. Ik vind het heerlijk om in mijn werk die passie te kunnen combineren met het sociaal-emotionele aspect; een veilige sfeer in de klas creëren, zodat de cursisten optimaal het Nederlands kunnen leren en zich zo thuis gaan voelen in Nederland.

//lestbest.nl/wp-content/uploads/2022/02/Maartje-Rutten-Groenhart.jpg
Maartje Rutten-Groenhart

Voordat ik als docent NT2 begon, werkte ik bij een theatergezelschap. Dan maak je mooie verhalen mee, maar dit werk is nog mooier. Elke cursist heeft zijn eigen verhaal en dat maakt mijn werk echt de moeite waard. Het is geweldig leuk om al die verschillende mensen les te geven in een vakgebied waar ik van houd, de Nederlandse taal met al zijn gekkigheden. En dat plezier geef ik graag terug aan mijn cursisten.

//lestbest.nl/wp-content/uploads/2020/06/Lennert-Steijger.jpg
Lennert Steijger

Om mee te kunnen doen in een maatschappij zijn beheersing van de taal en begrip van de cultuur essentieel. Dit heb ik zelf ervaren in periodes dat ik in andere delen van de wereld woonde en werkte. Terug in Nederland maak ik mensen uit verschillende windstreken met veel plezier wegwijs in de Nederlandse taal en cultuur.

//lestbest.nl/wp-content/uploads/2020/06/Edwin-Lucas.jpg
Edwin Lucas

De rode draad in mijn werkende leven is de Nederlandse taal. Taal fascineert me van jongs af aan: of het nu de taal is van een lied of een gesprek, van een kind of een gedicht, of van een cursist die van mij taalles krijgt. Het geeft me veel voldoening om taalonderwijs te geven. Het enthousiasme, de inzet en de prestaties van cursisten vind ik enorm inspirerend. En het is mooi om te zien hoe mensen dankzij taallessen een nieuwe wereld kunnen betreden, met nieuwe kansen.

//lestbest.nl/wp-content/uploads/2020/06/Evelien-van-der-Kist.jpg
Evelien van der Kist

De anderstalige en culturele achtergronden van de cursisten met hun eigen manier van taalverwerving maakt het werk als NT2-docent erg interessant.
Met het leren van de Nederlandse taal en cultuur bouwen nieuwkomers aan een toekomst in Nederland. Met enthousiasme volg ik de sprongen die cursisten in een relatief korte periode kunnen maken. Zowel binnen de logopedie als tijdens de NT2-lessen lever ik graag een bijdrage aan de spraak- en taalontwikkeling van meertaligen.

//lestbest.nl/wp-content/uploads/2020/06/Anke-Roerdinkholder.jpg
Anke Roerdinkholder

Er is één vaardigheid die je leven in een nieuwe omgeving een enorme impuls kan geven: communiceren. Ik vind het leuk om onze cursisten te begeleiden in het leren van de Nederlandse taal. Ik wil ze bewust maken van hun leerproces en ze zelf laten ontdekken hoe ze zich het best de taal eigen kunnen maken. Ik hoop op deze manier bij te dragen aan hun persoonlijke ontwikkeling en succes.

//lestbest.nl/wp-content/uploads/2022/02/Andrike-Barwegen-1.jpg
Andrike Barwegen

Mijn liefde voor taal ontstond bij het luisteren naar de verhalen die mijn moeder me vertelde en, toen ik zelf kon lezen, met het lezen van boeken. De toegang tot de taal opende nieuwe werelden voor me.
Na mijn studie Nederlands werkte ik lang als redacteur, met name voor onderwijsmethoden. In 2012 heb ik de opleiding tot NT2-docent gedaan en me ontwikkeld tot een gepassioneerde docent. Voor cursisten is het leren van de taal de toegang tot hun toekomst in Nederland. Ik vind het boeiend om hen hierbij te begeleiden.

//lestbest.nl/wp-content/uploads/2022/02/Tineke-Leenaars.jpg
Tineke Leenaars

Docent NT2

//lestbest.nl/wp-content/uploads/2022/02/Mieke-Aafjes.jpg
Mieke Aafjes

Docent NT2

//lestbest.nl/wp-content/uploads/2022/02/Tjitske-Zondag-1.jpg
Tjitske Zondag

Docent NT2

//lestbest.nl/wp-content/uploads/2022/02/Cariena-Sanders.jpg
Cariena Sanders

Docent NT2

//lestbest.nl/wp-content/uploads/2022/02/Dymph-de-Boer.jpg
Dymph de Boer

Naast mijn studie werk ik mee op het secretariaat bij Lest Best. Ik zorg er onder andere voor dat cursisten op tijd hun studiematerialen ontvangen en dat zij hun behaalde resultaten kunnen inzien. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere klusjes die ik op mij neem. Er is altijd wel weer iets nieuws waar ik mij mee bezig kan houden, elke werkdag ziet er voor mij dan ook anders uit. Dit maakt mijn werk extra leuk.

//lestbest.nl/wp-content/uploads/2022/02/Rachel-van-de-Kant.jpg
Rachèl van de Kant

Als Cursisten Coördinator bij Lest Best behandel ik alle aanmeldingen voor een cursus.
Cursisten kunnen bij mij terecht voor vragen met betrekking tot de aanmelding, het intakegesprek, certificaten, presentielijsten, cursusevaluaties en vragen over cursussen in het algemeen.
Het contact met cursisten vind ik ontzettend leuk. Ik blijf me er ook over verbazen hoe snel cursisten de taal leren. Op ons drukke secretariaat is geen dag hetzelfde. Dat maakt het werk zo leuk en afwisselend.
Er heerst ook altijd een goede en positieve sfeer bij Lest Best. Ik vind het heel fijn dat ik een klein steentje mag bijdragen aan het succes van de cursisten.

//lestbest.nl/wp-content/uploads/2022/02/Liesbeth-Ritfel2d.jpg
Liesbeth Ritfeld

Met veel plezier werk ik als office manager bij Lest Best. Ik draag zorg voor allerlei werkzaamheden op het secretariaat en beheer de administratie. Cursisten kunnen bij mij terecht voor reiskostenverklaringen. De rekeningen voor onze taalcursussen worden ook door mij verstuurd. Op ons kantoor is eigenlijk altijd genoeg te doen. Het is erg leuk om te zien, of eigenlijk te horen, hoe snel nieuwe cursisten de Nederlandse taal onder de knie krijgen.

//lestbest.nl/wp-content/uploads/2022/02/Mike-van-Silfhout2.jpg
Mike van Silfhout

Het goed beheersen van de taal is een vereiste als je op een hoog niveau wilt werken of studeren in Nederland. Bij Lest Best helpen we nieuwkomers om hun dromen in Nederland waar te maken. Dat doen we door ze de Nederlandse taal op een zo goed mogelijke manier te leren, en ze uit te dagen om de taal in de praktijk te gebruiken. Als algemeen directeur ben ik verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen van Lest Best. Samen met het team zorg ik ervoor dat onze taalcursussen van hoge kwaliteit, efficiënt en effectief zijn en goed aansluiten op de behoeften van onze cursisten.

nl_NLDutch