loader

Staat het antwoord op je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Inschrijving

Kan ik zelf kiezen welke cursus ik wil volgen?

Tijdens de informatiebijeenkomst kun je een test doen om te bepalen welke cursus past bij je niveau, leerwensen en mogelijkheden.

 

Moet ik het lesmateriaal zelf kopen?

In de eerste les krijg je van ons het lesmateriaal. De kosten daarvan worden in rekening gebracht.

 

Hoe zit het met btw?

Lest Best is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en daardoor vrijgesteld van btw.

 

Lessen

Gaan de cursussen altijd door?
De cursussen gaan vrijwel altijd door. Alleen in heel uitzonderlijke gevallen, als er te weinig deelnemers zijn, gaat de cursus niet door.

 

Welke taal wordt er in de les gesproken?

In alle cursussen wordt alleen Nederlands gesproken. Alleen tijdens de eerste week van de beginnerscursus gebruiken we ook Engels.

 

Hoeveel cursisten zitten er in een groep?

Voor alle standaardcursussen is het maximum aantal deelnemers twaalf.

 

Corrigeert de docent mij als ik fouten maak?

De docent corrigeert altijd belangrijke fouten bij het spreken. Verder maak je van de schrijfopdrachten twee versies. De tweede versie maak je op basis van de opmerkingen en correctiecodes van de docent.

 

Hoe lang duurt het voor ik goed Nederlands spreek?

Dat is deels afhankelijk van het traject dat je volgt: intensief of semi-intensief. Na circa drie maanden beheers je de taal op A2-niveau. Je hebt daarna ongeveer vier maanden nodig om B1-niveau te bereiken en nog eens vier maanden voor B2-niveau (intensief traject).

 

Faciliteiten

Kan ik gratis parkeren?

Nee, helaas niet. In Utrecht en Rotterdam zijn er voldoende openbare parkeerplaatsen beschikbaar (betaald parkeren).

 

Biedt Lest Best ook logopedie?

In de A1 en A2-cursus besteden we veel aandacht aan uitspraak en intonatie. Als dat niet voldoende is, kunnen wij je extra oefenmateriaal aanbieden of een afspraak bij onze logopedist voor je maken.

 

Toetsen en examens

Zijn er toetsen?

In de groepscursussen van A1 tot en met B2 nemen we veel verschillende toetsen af voor alle vaardigheden en woordenschat en grammatica.

 

Wat kan ik doen als mijn resultaten niet voldoende zijn?

Je kunt één keer een cursus overdoen. Maar als je inzet of motivatie niet voldoende zijn of als de cursussen te snel voor je gaan, adviseren wij je om bij een andere school verder te gaan.

 

Wat is het verschil tussen staatsexamen programma I en II?

Staatsexamen programma I is B1-niveau. Daarmee kun je bepaalde mbo-opleidingen volgen. Staatsexamen programma II is B2-niveau. Daarmee kun je een hbo-studie doen of een Bachelor of Master aan een universiteit. Kijk hier voor meer informatie.

 

Kan ik me bij Lest Best aanmelden voor het staatsexamen?

Je kunt bij ons een training volgen voor het staatsexamen, maar je moet je zelf aanmelden bij DUO. Kijk hier voor meer informatie.

 

Krijg ik een certificaat?

Na iedere cursus krijg je een certificaat, als je minimaal 80 procent van de lessen aanwezig bent geweest. Als je resultaten niet voldoende zijn, of als je vaker afwezig was, krijg je een bewijs van deelname.

nl_NLDutch